Pokračování v ubrouskové technice.

22.03.2013 14:04

Tento čtvrtek jsme při našem setkání v babinci pokračovaly v rozdělané práci a to  již ve  zmíněné ubrouskové technice. Minule , kdy jsme poprve  s „dekupáží" začaly,   nám nestačily zaschnout barvy a lepidla, tak jsme si tentokrát naše výrobky natíraly bezbarvým lakem,  jednak pro lepší výsledný efekt a také proto , aby barvy držely a nestíraly se. Některá z děvčata si  rozdělala další a tak v tom budeme pokračovat ještě příště. Je to technika, která chce svůj čas, nemůže být dokonalá hned na poprve. Je potřeba se ji naučit, jak se říká dostat do  rukou, vychytat všelijaké drobnosti apod.  V každém případě je to zajímavé tvoření , těmi  ubrousky se dá polepit prakticky cokoliv  a vypadá hezky.  

Velikonoční dekorace jsme letos nedělaly,   shodly jsme se na tom, že jich máme doma dost od minulého roku, sem tam si každá ještě něco dokoupí,  takže by to bylo zbytečné. Proto  jsme se raději zaměřily na něco, co můžeme použít celoročně.

Jedna z děvčat upletla z papírových ruliček sovu, kterou vám představujeme také v naší fotogalerii. Vypadá velice zajímavě a jen tak pro upřesnění,  hlava se dá vytáhnout a tělo může sloužit jako dóza na  jakékoliv drobnosti.

Poněvadž se jedna z našich dam , ač ještě mladá, stala prababičkou, tak jsme využily krátké pauzy mezi natíráním a připily si jak se sluší a patří na zdraví její pravnučky Estelky a maminy, aby se oběma  dařilo.

Dohodly jsme se také předběžně na termínu zájezdu, tentokrát bychom chtěly zavítat do Babiččina údolí, na zámek v Ratibořících a do Adržbachských skal.  Snad nám to vyjde a zájezd  koncem května uskutečníme.

Pár fotek přidáno do fotogalerie, sekce Tvořeníčko.

—————

Zpět