Z naší činnosti.

25.01.2016 16:37

Přesto, že již delší dobu nebylo na naši webovou stránku nic napsáno, nadále se scházíme v našem klubu. Ještě před letními prázdninami, kdy máme pauzu, jsme již tradičně opékaly špekáčky a báječně jsme se bavily. Pozvaly jsme i pana starostu a potěšilo nás, že účast neodmítl a přidal se k nám. Na konci měsíce června jsme zašly na společnou večeři do Park restaurantu a tím se na dva měsíce rozloučíme. Od podzimu jsme se začaly opět scházet. Občas jsme zkoušely něco tvořit, také jsme oslavily krásné životní jubileum 90 roků naší členky paní Holešínské . I přes tento věk, je stále aktivní, nevynechá ani jedno sezení a v mnohém překoná i nás mladší členky. Má náš obdiv.

No a ani jsme se nenadály a byly tu vánoce, takže jsme něco vyráběly pro sebe, přispěly jsme již tradičně po třetí pečením a prodáváním štrúdlů na obecní zabijačce. Máme radost , protože co jsme napekly , to jsme prodaly . Nyní jsme se daly do malování mandal. Přizvaly jsme si paní Dášu Koudelovou z Odrovic, která nás do kreslení mandal zasvětila, vysvětlila co nám kreslení mandal přináší a naučila  techniku malování. Všechny to zaujalo, o kreslení byl velký zájem.  Poněvadž i pro mnohé z nás bylo slovo mandala neznámé, jen tak ve stručnosti napíši jeho význam .

„ Co je mandala a co získám tím, že si namaluji svou mandalu ?

Mandala je magický kruh se středem, kolem něhož jsou symetrické obrazce. Malování mandaly je úžasný prostředek jak se oprostit od starostí a stresu všedního dne a dostat se do vnitřního klidu, který každý z nás tolik potřebuje, protože pak je schopen naslouchat svému nitru a vše řešit intuitivně a s nadhledem. Jedině ve stavu vnitřního klidu jsme schopni dělat ta správná rozhodnutí a řešení. Každá barva, kterou si vybíráme  má nějaký svůj význam.“ 

Opsáno z Wikipedie.

Paní nám přinesla nějaké předlohy a my se pustíme do dalšího malování.

 

Několik fotografií z uvedených činností jsou přidány do fotogalerie.

—————

Zpět